Heftelser

Heftelser

Ved kjøp og salg av brukte biler er det viktig å sjekke om det er registrert pant i bilen i Løsøreregisteret. Om man ikke sjekker dette kan man i verste fall risikere at bilen blir tvangssolgt av banken som har registrert pantet eller at man må betale for bilen to ganger for å innfri heftelsen.

Alle heftelser på biler tinglyses og kan enkelt sjekkes på Brønnøysundregisterets sider. Søk om den aktuelle bilen med registreringsnummeret og sjekk om det foreligger en heftelse. Om det gjør det kan man kontakte banken som har tinglyst heftelsen og forhøre seg om restgjeld med dagens rentedato. Deretter kan man innfri restgjelden og betale det overskytende av kjøpesummen til selger av bilen.

Det er viktig å tenke på at summen som står oppført på Brønnøysund sine sider er den opprinnelige summen som ble tinglyst da selger selv kjøpte bilen og tok opp lånet. Denne summen oppdateres ikke etter hver som lånet nedbetales.

Om det ikke er tinglyst pant i bilen kan man trygt betale kjøpesummen direkte til kjøper i henhold til kjøpekontrakten.

Hva kan skje om jeg ikke undersøker heftelser?

Dersom en kjøper en bil uten å sjekke om det foreligger heftelser vil man risikere at kjøpesummen betales til selger uten at vedkommende innfrir sin egen gjeld. Da kan lånet misligholdes og banken som har lånt ut pengene kan kreve bilen tvangssolgt hvis ikke de mottar oppgjør. Dermed kan man ende opp med å måtte betale for bilen to ganger eller uten den bilen man har kjøpt.

Om man selv velger å ta opp billån vil dette som oftest gå automatisk da bankene vil ta seg av innfrielsen av eksisterende heftelse før de betaler ut kjøpers nye lån.

Ved formidlingssalg hos oss garanterer vi for av alle heftelser innfris ved oppgjør. Dette er grunnen til at vi håndterer oppgjøret i salget slik at vi kan sikre din trygghet som kjøper.

Selg bilen din

Legg igjen litt informasjon om bilen din under så kontakter vi deg så fort som mulig med en verdivurdering.